Världens högst värderade bolag

· Ekonomi
Author

Under se senaste åren har samma bolag med ett starkt varumärke legat i topp. Teknologi och digitalt är två områden som toppar listan. Vad är det då som styr topplistan?

worth_business_success

Varumärket som bolaget står för får ett visst värde som utses av kunderna, det vill säga de som väljer att köpa produkten.

De flesta produkter är idag ganska likvärdiga så då är det varumärket som kan bli avgörande. Vad är det då som gör att varumärket får en framgång? Dels så är det kunskapen och föreställningen om produkten. Det påverkas av hur andra kommunicerar sitt budskap med oss om deras upplevelser. Man kan likna det med hur vi människor läser av varandra i uppförande och klädkoder. De som väljer att köpa produkten anser också att den är värd att köpa även om den kostar lite mer än övriga utbudet. Det gäller även andra produkter till exempel inom godis, läsktillverkare, mat och även bilar.

Det finns bolag med varumärken som inte producerar något men ändå ligger i topp, ett sånt bolag är till exempel Facebook. Ju fler som blir användare desto mer reklamintäkter får de in och tjänar på så sätt på sitt varumärke.