London stock exchange

· Ekonomi
Author

I över 300 år har London Stock Exchange producerat detaljerad marknadsinformation till företag och investerare. Den tekniska utvecklingen har förvandlat tjänsten från en pappersversion, som gavs ut  till Londons näringsliv två gånger i veckan, till ett kontinuerligt elektroniskt flöde, som delges till den globala finansiella marknaden.

Paternoster Square_

John Castaing började 1698 erbjuda en lista med marknadspriser som kallades för The Course of The Exchange and Other Things. Basen låg i Jonathans Coffee House och därifrån utfärdades listan varje tisdag och fredag. Detta var starten för dagens börshandel.

Under 1830 började man använda sig utav telegrafen för att skicka prisinformation, vilket ledde till en kraftig ökning för det finansiella flödet. Den tekniska utvecklingen ledde till Enunciator, en skärm som visade aktuell prisinformation och därmed ersatte anslagstavlan. Senare kom MPDS, Market Price Display Service, vars huvuddator upptog ett helt våningsplan av en byggnad i city.

London Stock Exchange är idag en av världens tre största börser och är en del utav London Stock Exchange Group plc. Huvudkontoret ligger i London och deras dotterbloag är: London Stock Exchange, Borsa Italiana, Russel Investments, Millenium IT, FTSE International, Exactpro och har en majoritetshandel i LCH och MTS.